onsdag 4 maj 2011

Stora lyftardagen!

Dagen har varit spännande på många sätt och vis. Kranbilen kom och allt har funkat kanon. Det är alltid ? när man ska lyfta "gamla" väggar mm, det är lättare att sätta ihop nya bitar. Känns som om vi haft "vuxenlego" att jobba med idag. Bildkvalitén är lite sämre än vanligt. Dåligt ljus och allt regn gör att det blir "dimmiga" bilder. Här sätts den 1:a takstolen fast och lossas inför lyftet.

Det blev ett rejält gung när den lossnade. Korna var så förståndiga att de höll sig undan utan att vi motade bort dem. 

Killarna i den fantastiska liften som gör deras arbete mkt lättare. Nu ska de fixa så att takstolen inte drar med sig elledningar eller annat på sin väg uppåt!


Takstol nr 2 var fastgjuten i golvet, den fick skäras loss.

Allas blickar mot himlen. Hur skulle den här beté sig? Skulle vattenkopparna på sidorna klara sig? Jodå, det gick som en dans!

Opp,opp utan stopp!

Det största väggblocket ska lossas. Lite konstig vinkel för kranen, därför puttas det först ut mot lastmaskins skopan för att sedan lyftas bort. Väggblocket väger 6,6 ton.



Titta det flyger!


Efter många timmars jobb var allt borta! Väldigt luftigt stall, vi är glada att det är maj månad nu och inte december. Fast när vi mjölkade lite senare så snöade det stora, kalla,blöta flingor. Korna är tåliga men det märktes att det varit många störande faktorer idag kraftfodret har strulat, maskiner som brummat och sen det ruggiga vädret, en del mjölkade sämre helt klart. I morgon står bygget stilla, på fredag kommer grävmaskinen och ska börja sitt arbete, alltså en dags paus både för oss och våra kära kossor.

Vår gårdsuggla kom fram i gluggen ikväll. Hon undrar säkert vad vi har för oss med alla maskiner och allt stök hela dagarna. Nu är det dags för den här skrivande nattugglan att ta kväller. Tack alla inblandade för en väl genomförd dag!
God Natt........Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar