måndag 23 maj 2011

Idag har det varit "måbra" dag för korna! Vi har haft klövverkaren på besök, bra så här inför sommarens utevistelser i sköna solen, fast kossorna brukar föredra att gå ut om nätterna när det inte är så hett. Kloka djur!

På byggfronten har det i dag armerats och byggts form inför gjutningar imorgon. Det är den sidan, som ska gjutas ihop med det gamla som det arbetas med just nu.

På leverans sidan så kom foderstationerna idag..........

och den sköna borsten som korna gillar!
Annars är det just nu en liten "paus" mellan sådden, vårbruket som avslutades i förra veckan, och förberedelserna inför 1:a ensilageskörden. Troligtvis börjar vi slå i slutet av veckan. Vi behöver regn, och det verkar komma lite under veckan om det nu orkar komma över sundet!

Racet inför skolavslutningen är igång! Det är nu som man ibland önskar att man var klonad. Kalas, fester, utflykter, avslutningar avlöser varandra. Visst är det roligt, men det är vår arbetsintensivaste period och i år lite extra, därför känns det extra bra att skriva i bloggen för att vi ska kunna gå tillbaka och minnas hur det gick till när robotarna kom till Istad!(och allt annat som händer kring oss nu)
//Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar