fredag 13 maj 2011

Här kommer dagens rapport! onsdagen den 11 maj

Idag har det jobbats, med finlir som inte syns så mkt, men som är väldigt viktigt. Skilland när en vägg försvinner eller när taket togs bort då såg man ju för varje timme hur arbetet gick framåt. De har grävt och fyllt på med makadam och ngt finare grus. Lasern har jobbat mkt och det ser ut att ha blivit rakt.
Tre hål för plintarna på södersidan. Här innanför ska robotarna stå, Ellen som alltid har bra ideér kom med den briljanta idag att vi struntar i robotarna, här fanns ju plats för en stor pool till henne och Emilia, varsin liten till Ivar och Elvira, Jörgen och jag skulle dela på en liten. Hon fick inget gehör för den ideén, så plintarna kom på plats lite senare

Här på norrsidan ska det bli två behandlingsboxar i anslutning till sinkoavdelningen. det är inte lika mycket grävjobb på den här sidan, därav mindre visat härifrån.

Ellen och jag skuggar arbetets gång.

Plint på plats med betong i, snart dags för "skruvanordningen" som takstolarna ska fästas i. Jag har ju inte alltid det rätta orden på vad som händer och vad sakerna heter, rätta mig gärna om det är helt uppåt väggarna.

Nu ska betongen i på södersidan, betongbilen kunde inte stå och vänta så de tippade i skopan så länge. Handarbete som ett helt gympass fick det bli för killarna.

Nu är alla 6 plintarna färdiga, imorgon ska det återställas runt dem, sedan är grävaren färdig här för stunden.

Ivar blev så glad när vi sa att det kommit ett STORT paket, mindre glad när han inte fick öppna det. Paketet innehåller bufferttanken, och i nästa vecka kommer robotarna. Det är många steg kvar men det börjar närma sig målet. Ellens mål är att det är klart till hennes födelsedag den 8 juli och det hoppas jag med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar