onsdag 18 maj 2011

Leverans av Lely Astronaut A3 Next

En lång dag är snart över, jag som satt vid datorn alldeles för länge igår kväll med jobb och blogg mm, vill gärna sova tills klockan ringer, men Ivar vaknade vid 05.00. Han drömde om vår hund Sally, han var så ledsen. Sally hade bitit honom i magen. Han tyckte att Sally var en dum hund och han ville ha en ny. mmmmm sa mamman, nu sover vi igen, men se det gick inte. Nu kom kattungen Elivs-Börje och då var det bara att inse att nattsömnen var över. Vi har med andra ord hunnit med väldigt mycket idag.
Idag har de gjutit botten på robotdelen.

Efter all trafik av betongbilar igår så kändes det fjuttigt med "bara" 4 bilar till oss. Till vindkrafts gjutningen igår körde de hit 400 m3 betong. Det ni!

Armeringspinnar sticker upp för att visa vägen för fundablocken som ska vara där.

Röret ligger på det som gjöts igår. När allt kommer så långt ska det kapas på mitten för att leda gödslen ut vidare till en pumpbrunn.
Dennis vår hyresgäst fyller år idag, vi passade på att fika med honom medan vi väntade på robotarna. Svärmors hembakta bullar och marängrabarberpaj är inte alls dumt.
Robotarnas intåg i Istad!


Eftersom det är mycket pappersexercis innan man får lyfta av robotarna från lastbilen hann de gjuta färdigt plattan. Några funda blocka är oxå satta.

Till slut var allt ok och vi fick lyfta. Andreas är servictekniker på Lely, han övervakade hela prodceduren.


Nu är de äntligen på fast mark i maskinhallen. Hade inte varit kul att tappa, det är värt många kronor.

Efter mjölket åkte jag och barnen ner till vår våtmark. En ställe som vi återkommer till ofta. Det doftar öländskt alvar, timjan, ene och lite brännässlor här och var. Här finns det alltid något spännande att upptäcka eller bara njuta av lugnet. Svanparet simmar fridfullt.

Många fina fynd gjordes: snäckor, kläckta ägg, stenar med fossiler, myror, skräddare, iglar och vipor som flög omkring oss.


Vi la oss på marken och bara njöt, tittar man riktigt noga så hittar man såna här skönheter bland allt annat fint.
Jörgen kom just hem från södra Öland där det annordnats en vallodlingskväll, nu är familjen samlad så då är det dags att ta kväller.
//Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar