fredag 10 juni 2011

Veckan med bara måndag i......

Hela den här veckan har kännts som om det är måndag. Måste bero på helgdagen. Har iallafall lyckats skicka med barnen det som ska vara med till skolan och förskolan på rätt dag. Det är många specialaktiviteter så här den sista veckan innan sommarlovet. Snart kan vi släppa "alla måsten"..........
Golvet på norrsidan gjutet.
De började så smått i väntan på att chefen skulle dyka upp!
Idag kom det äntligen regn. 10 mm och detta är det närmaste "Ellens pool" vi kommer
Just nu är det fullt ös på vindkraftsbygget.
Här är bottendelen på den enorma
 kranen som ska lyfta allt på plats.
 Om man kör på Norrbyvägen ser man
 en kran som är på väg att byggas ihop.
Igår var det onsdag och våra byggkillar fick det lite extra hett om öronen i den redan tryckande värmen. De hade beställt betong för att gjuta golvytan på norrsidan, där behandlingsboxarna ska vara. Det knepiga var att ngn siffra hade hamnat fel....... De hade beställt två bilar betong. Golvet var ordnat innan det var slut i den första bilen.Hm,hm,hm den andra bilen kom redan i Istadgatan. PANIK! Vad gör vi nu??!! Jodå, vi ringer chefen han får göra en akututryckning med de små saker som felar på södersidan för att kunna gjuta det golvet med lutning. Han kom som en oljad blixt, fick dit de felande delarna. Och vi slapp få en betongklump i trädgården på ca 7 kubik. Vi gillar handlingskraftiga byggare som räddar situationen. Till saken hör att betongen brann väldigt snabbt i värmen och de fick jobba snabbt och hårt för att allt skulle bli rätt. I den "blöta" betongen skulle block till en vägga sättas fast och det var mycket svett på killarna innan lugnt la sig och allt var under kontroll igen. GULDSTJÄRNA till er killar!
Ivar Polis hade maskerad på förskolan igår. Ikväll har vi varit där på sommarfest. Det är mycket kalasande nu.
Ser att klockan närmar sig 01,00 dags att sova. I dag fredag firar vi vår 5-åring Elvira som föddes 01.11 den 10 juni 2006. Hon kunde knappt somna efter kalasandet på förskolan och för att det snart är hennes dag. Vi hoppas på en härlig födelsedag!
//Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar