söndag 15 april 2012

storstädning och fotbollsträning....

en kort sammanfattning av den här helgen. Gårdagen spenderades i husets nedre regioner, för er som inte varit här så har vi ett stort hus i tre plan. Övre planet med sovrum till oss alla och en toalett med badkar. Mellan planet innehåller kök, lekrum, kontor, tvrum, toalett och salen( så heter det på öländska) alltså ett matsalsrum med en inre kammare. Vårt projekt som vi filar på är källarplanet. Sen vi satte in bergvärme förra året så har vi ett stort rum som inte nyttjas alls. En spa/relaxavdelning står på drömlistan, en god karamell att suga på. Tvättstugan är ett välbesökt rum, trots att svärmor ibland tar med sig en korg hem för att avlasta min tvättmaskin. Och sen har vi då garaget som ligger under köket. Vår bil kan vi inte parkera där den är ju alldeles för stor. Och den lilla bilen för två som vi drömmer om ibland den lär dröja....... Ja, vad behöver vi just nu? Jo, en rejäl groventre där alla sjuttioelva par skor och stövlar kan få plats. Och alla vardagskläder som oftas hamnar i en hög innanför köksdörren. Nu har vi tagit ett ryck i plockandet med gamla flyttkartonger och annat som stuvats in där och jo, det kom fram golvyta faktiskt! Det vi kommit fram till i första hand är att garageporten ska bort och en vanlig dörr ska sättas in. Sen behövs det funderas på värmefrågan och div murarbeten. Men nu är vi iallafall mer på G än vi va i fredags!

Idag har övriga huset fått en genomgång med plock och fix, för imorgon kommer våra stora idoler, tjejerna från Persnäs Allstäd. Ett påsklov med alla barn hemma, en extra hund och lite lagom mysigt väder gör att det kommer nog rassla mer än vanligt i dammsugaren imorgon.

Min dag började med en promenad med Maja, hon var väldigt halt i fredags och igår morse. Vi förstod inte varför, Jörgen och jag kände igenom hennes ben och lyfte på tassen, där i ena trampdynan satte en 1,5 cm lång torntagg. Inte konstigt att hon haltade. Idag var hon pigg och alert igen!

Nu i em har jag varit med Emilia och Ellen på deras fotbollsträning. Jag är med nu när jag kan för att hjälpa till med Ellen och hennes kompisar. De vill ju oxå spela, men vi har inte fått till något eget lag än för dem. Så kul att se dessa nykläckta fotbollsspelare som ger järnet och sen de stora tjejerna som nu spelat ett år tillsammans, träning ger färdighet helt klart!

 Först är det dags för instruktioner från Fredrik och Micke, sen är det full aktivitet som gäller. En del övningar gör vi alla tillsammans, sen får de "små" träna för sig själva.
Teknikövningar kan ju ibland kännas enformiga, men de ger förhoppningsvis resultat när det är dags för match. Seriestart är det om 3 veckor. Dags att börja ladda för det!

 Kvällspromenaden med Maja och Runkeeper i telefonen är avklarad. Nu är det promenaden till sängen som ska göras! God Natt alla läsare//Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar