tisdag 28 februari 2012

vilken fantastisk vårdag!

när jag gick och la mig igår kväll snöade det utanför fönstret........när jag vaknade var det regn som kom ner från himlen. Vem kunde då tro att solen och värmen skulle göra oss alla så glada på eftermiddagen! Så blev det iallafall.

Efter lunchen idag så tog Ivar och jag en tur i markerna på vår nya terränghjuling. Jörgen och de sjuka flickorna behövde vila. Jag behövde frisk luft. Vi åkte först ner till en av våra stora mossar. De flesta av våra mossar är nu täckta med vatten.

På alla ställen vi stannade var det svanar. Ivar ropade så käckt varje gång vi startade "hejdå alla svanar"!
Överfull kanal!
Det doftade verkligen av vår, varm jord och överfulla diken. Vi åkte ner till vår våtmark, nere i Sibirien. Där var kanalen verkligen full. Vi fortsatte genom Östermark och där var det stora vattenpölar över vägen, vi åkte tvärsigenom några så att vattnet sprutade! WOW mamma! Ivars favoritord användes igen:)). När vi kom fram på östra sidan och skulle fortsätta hemåt mot lilla Istad, såg vi alla dessa svanar och det var ett väldigt tjatter av fåglar i luften. Mamman i familjen som är lite feg vågade inte köra över lilla Istad hem. Vägen syntes inte för allt vatten. Vi körde tillbaka samma väg.
Nu i kväll har Jörgen kört samma runda och det gick hur bra som helst enligt honom. Han kör nog lite tuffare och han hade ju ingen liten medpassagerare.

Väl hemma skulle Ivar och jag gå till hönsen och fåren, men vi mötte fafar i lagårn och det var lite kris. En komplicerad kalvning. Jörgen kom också och vi hjälptes åt att förlösa kalven. Felläge,den kom med bakbenen först och fast vi försökte med återupplivningsförsök så kunde vi inte klara kalven. Detta är vår vardag men det känns alltid jobbigt när man förlorar en kalv så här, man kämpar för att rädda både ko och kalv! Som tur är så händer det inte ofta.


Hönsen njuter i solen och kommer springande så fort de hör att vi är på väg.
Årets första lamm! En lite vildbase som hoppar runt bland alla tackor och som gärna står på mammas rygg, när hon vilar för, att få bättre utsikt. Snart borde lammningen komma igång på riktigt och då lär det bli liv i luckan i gamla lagårn.


Ivar fick en fågelholk av farmor och farfar i födelsedagspresent. Idag har den kommit upp i lönnen på baksidan.
Nu väntar vi med spänning på hyresgäster.

Vill avsluta dagens inlägg med små solar. Ser fram emot fler vårtecken. Nu är det dags för kvällsrundan i lagårn och sen en välförtjänt god natts sömn. Vårliga hälsningar! //Anna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar