söndag 26 februari 2012

sportlovsveckan till enda

ja, så har vecka 8 passerat. Våren är här på besök om dagarna och snart kommer den på riktigt. Det kan vi alla behöva. Sol, värme och fågelkvitter är bra för kropp och själ. Den här veckan har vi kalasat igen. Jag fyllde år i onsdags och då firade vi med fam Johansson i dubbel bemärkelse. Kenny fick nämligen ta bort gipset samma dag. Skönt för honom, men han har en bit kvar till normal funktion på benet!

I lagårn har vi haft lite strul. För några veckor sedan när det va som kallast började vår ena "pura" strula. Det är vår ångtvätt som desificerar spenkopparna efter varje ko. Vi trodde att det hade frusit någon slang till eller ifrån den. Vi laddade med element och fixade, men det ville sig inte. Efter service koll konstaterades att ett kretskort som sköter pumpen hade pajat. Några dagars leveranstid och andra jouruppdrag för vår tekniker gjorde att det tog några dagar att få det fixat. Under tiden som den inte funkat har vi tyvärr fått några mastitkor. Så just nu behandlar vi 3 kor. Känslan är att någon av våra damer åkt på en bacill och sen delat med sig till några fler. Nu är allt ok igen och inga fler har smittats. Puran fyller verkligen sin funktion!

Igår kväll hade vi familj och grannar på lite god middag här hemma, jag kan bara varmt rekommendera att göra ett besök på Nisses fisk i Borgholm. Vi åt lax och den smälte i munnen. Inser att vi borde besöka honom oftare.

Idag har Jörgen och jag lyxat till det rejält! Vi fick en hel timmes promenad på köpet, när vi lämnat de två små hos kompisar i Köpingsvik, vi parkerade vid Klinta camping och tog en lång runda. Härligt och lite kul att se något annat än våra kära åkrar......Nu är det sovedags för mig, sömn är ju det bästa botemedlet mot det mesta, hoppas att alla i familjen piggnar på sig. Förkylningen som härjar nu är långdragen och alla i familjen har drabbats i olika grad. Emilia har haft feber hela dagen idag, så det blir ingen skola för henne i morgon. Men hon hävdar att hon måste gå på tisdag för då är det slöjd och det vill hon inte missa! // Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar