lördag 11 februari 2012

fredagskväll i februari

har varit ute hos våra fantastiska kor...... de bara äter, sover och mjölkar. Vilket skönt liv de lever! Siffrorna som de visar oss, ger oss glädjen att de trivs och producerar enormt just nu. Rekord i tanken idag.7384 liter mjölk! på 99 mjölkande kor i robotarna och 6 kor i gropen. Korna i robotarna mjölkar i snitt 36 liter per dygn. Härligt att se vad ett bra system kan utveckla en verksamhet. Idag har vi öppnat upp tio platser till på norrsidan som robotkorna kan använda. Nu har flera kalvat in och det är inte så många kvar i gropen därför behöver robotgruppen platserna nu. Skönt att korna är så PÅÅÅ för vi här inne i huset är ff sega. Sovrytmen är inte fullt tillgodosedd och det kommer nog dröja ett tag till innan vi har hittat våra rutiner som gör att vi blir piggare. Solen och våren närmar sig och det kommer att underlätta!

Idag har de äldre herrarna i familjen Alvarmo varit på maskinvisning. Mycket folk att prata med och mycket fint att titta på. Ett inköp gjordes. Ska bli kul till våren och se om det underlättar verksamheten eller bara är just kul!?



Emilia fyllde 12 år den 1:e, då kalasades det på kvällen. Hon och Viktor firade eftermiddagen med skridskoåkning och tårtdesign. Tåratan var fin att se på och god att äta. Under kvällen spelades det Twister. Just den här omgången spelades av Martin och Jim. Det lockade till många glada skratt,de var smidiga som två elefanter.... Ivar tyckte de var väldigt roliga.

Nu väntar Ivar bara på sin födelsedag och det är nära nu. På måndag smäller det!!
Imorgon kör vi också kalas. Alva och Kenny firar sina födelsedagar. Mycket kalasande blir det!

Ha det gott// Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar