tisdag 17 januari 2012

det har gått några dagar sen sist

ja, hu så fort dagarna försvinner. Jag skrev här senast i onsdags, då väntade vi på att Kenny skulle få komma hem från Mora. Så på torsdagen åkte Lotta efter frukost för att hämta honom. Vi andra klarade av skidskolan med bravur och sedan åkte vi till badhuset. Samtidigt som oss var fler ölänningar i Stöten, fam Silverstrand/Johansson, vi bjöd in dem på middag på torsdagskvällen. Då på kvällen kändes det äntligen lite som semester, vi tappade suget och luften gick ur oss på tisdagen, det var för mycket som hände den dagen både hemma och i Stöten. Som sagt torsdagskvällen bjöd på många glada skratt, vi firade att Kenny var tillbaka med ungsbakad lax, potatis, romsås, sallad och givetvis glass med maränger till efterrätt, så gott och skönt!

Bild tagen efter maten, glada miner!

Efterrätt vid tvbordet. Mätta och trötta barn.

"Svartfoten/benet" Johansson!

Fredagen bjöd på skidskoleavslutning med Vargy som kom på besök! Ivar kollar in Vargy.

Elvira till och med kramar Vargy!

Våra stora barn, kom till Soltorget och var med på den stora dragkampen!
 Vargy och alla skidskolebarnen - skidlärarna
Vargy och BARNEN vann!

Familjen Johansson tog med sig Emilia och Ellen på hundspannskörning. Även här glada miner!

 Viktor, Emilia, Olivia och Ellen på en släde.



Efter lunch på fredagen var det trötta barn i familjen Alvarmo, alla ville göra olika saker. Jag som inte åkt så mycket skidor den här veckan tyckte att vi skulle göra en sista runda i backen och till sist så följde alla med. Åh, det var så roligt. Det blåste ganska hård motvind. Sittliftarna var stängda på grund av nedkylningsrisken. Men vi åkte allihop tillsammans i barnbacken. Hela familjen! Det var en härlig känsla. Ett bra avslut på vår skidvecka!

Lördagen innebar hemfärd, alltid vemodigt. Barnen ville vara kvar och åka mer skidor. Ellen grät när vi kom hem till Istad för hon ville vara borta flera dagar till och åka skidor. Ivar tyckte det var jätte konstigt att det bara va vi hemma nu och inte alla 11 som vi varit i en vecka!

 Väl hemma så är man snabbt tillbaka i verkligheten. I söndagskväll var vi i lagårn och jag skulle köra mjölktaxin. Laddar den med mjölk och ska pumpa runt allt så att ingen kall mjölk står i slangen. Då slocknar hela panelen.!! Inte roligt. Tur iallafall att den funkade när vi var iväg. Nu kan vi köra ut den men inte pumpa mjölken i slangen. Undersökning pågår!

Som många av er kanske vet så har ett av vindkraftverken stått still sedan i november. Idag ÄNTLIGEN byter de ut transformatorn som är trasig. Nu vill vi att den börjar snurra så fort som möjligt.



 Jörgen tog med sig Kenny in på mjölkföretagardagarna i Kalmar. Intressanta föreläsare. Alltid något nytt uppslag att fundera på. Jag är alltså ensam hemma för första gången på över en månad. Tyst och lugnt. Telefonen som var trasig efter nyår, men som funkade när vi åkte, är trasig igen. Väldigt tyst!//Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar