tisdag 31 januari 2012

"alldeles för länge sen vi sågs"

att lägga barnen och inte hålla sig vaken, tillhör vardagen, sen då rätt ofta vakna för att gå ut i lagårn en sista runda. Det tar på krafterna, en av anledningarna till att detta inlägget kommer först idag. Därför är det som rubriken säger ovan. Hoppas att ni läsare håller er kvar. Det går lite i vågor med inspirationen!

Först måste jag uppdatera er lite på lagårdsfronten. Just nu har vi 101 mjölknade i robotarna, har varit så i några dagar. Men det varar bara till i morgon, då kommer KLS-bilen och hämtar några av våra damer som inte platsar längre. Vi har fina kvigor på väg in och då får några äldre damer ge plats för föryngringen. Jag är fortfarande lika glad och förundrad över hur bra korna mår och deras anpassningsförmåga. Utvecklingen för Istad Lantbruk har verkligen gått framåt! Mjölken i tanken ligger kvar över 7000 liter/hämtning vi får se om tappet blir stort efter morgondagen. Borde inte märkas så mycket.....

Nu blir det lite bilder från de senaste bravaderna i familjen!

Fredrik och Ulrika har blivit med "uterum". Vi invigde det tillsammans, med en god middag och mysvärme från den fina kaminen. Ett rum som jag tror kommer att användas väldigt mycket, sommar som vinter!
 Vi har haft flaggan hissad sedan i lördags, då vi firade Caisas dop i Alböke kyrka. Ett fint dop med underbar sång av Caroline. Sen har firandet fortsatt hela helgen. Familjen har prickat in både födelsedagar och namnsdagar from den 28/1- 1/2. I söndags firade vi Oscar och Lukas som fyller 5 år idag. Vi passade på när de var hemma och så var ju deras närmaste släkt samlad eftersom dopet var på lördagen.

Jörgen är stolt gudfar till Caisa Elinor!

Familjen samlad tillsamman med gudföräldrar och prästen.

Caisa busar med Lukas och Elvira. Det tre rödhåriga kusinerna.
Elvira önskar att hennes hår ska mörkna och bli lika rött som Caisas:))

Dopkalaste hölls hemma hos oss. Delar med mig av den fina dukningen.
 God mat och trevligt hade vi förstås

Emilia som fyller 12 år i morgon och Caisa blir 5 månader!

Att få alla dessa små juverler att sitta still och titta in i kameran är inte lätt.
Men nu är kusinbilden uppdaterad!
 Ivar har haft namnsdag idag och han längtar som bara den till sin födelsedag den 13/2. Han vill ha paket!!! Undrar om han kan låta bli att hjälpa Emilia imorgon.........det återstår att se. Ha det gott alla läsare! // Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar