torsdag 4 augusti 2011

Vårt STORA TACK!

Vill börja detta inlägg med att Tacka alla som har hjälpt oss på alla möjliga sätt de senaste tre dagarna. Matlagning, barnpassning, juverinställningar, koputtning och sällskap! Vi inser att vi har ett väldigt stort och gott nätverk runt oss, som finns där när det behövs som mest. Ett extra tack till Ulrika, Fredrik, Elaine, Martin, Lotta och Mattias som var här hos oss igår kl 06 för att hjälpa oss trä om halsbanden. Utan er hade vår "riktiga" uppstart aldrig blivit så harmonisk. Jag är också väldigt glad för att vi har otroligt coola kor. Deras nyfikenhet och vilja är fantastisk. Några har vi fått tampas lite med, men vi ser redan nu efter ca 36 timmar att det flyter på väldigt bra i gruppen. Vi har skolat in 49 kor i robotarna. Vi har ungefär lika många kvar i gruppen som mjölkas i gropen. De ska vi ta in nu efterhand som vi ser att det funkar.

Som sagt gårdagen flöt fantastiskt. Vi har fått många sms, mail och kommentarer kring vårt problem med transpondrarna. Vi var inte så unika som vi trodde. Men vad jag vet idag så ska vi byta ut alla våra transpondrar mot nya. Robotgruppen på Facebook är en suverän källa för oss robotbönder, där man får snabb respons. Tack även till er för allt stöd.

Känns som om jag hållit tal inför publik!:-))

Gårdagen bestod av juverinställningar och koputtning. Allt gick galant fram till ca 22.45 då kommer Jörgen in och hämtar mig, när jag lagt alla barnen, då har robotarmen i 2:an fastnat. Den är kvar i mjölkningsläge. Vi testar att stänga av roboten, men inget händer. Vi ringer till vår tålmodige servicekille Andreas och han lotsar oss vidare. Inget hjälper. Vi bestämmer att han ska sova och sen komma till oss tidigt idag istället. Vi puttade kor fram till 02.00, det blev ju inte samma rörelse i stallet när den stod still. När han kom idag så var det ett nätverkskort i robotarmen som gått sönder. Han hämtade ett nytt och sen var allt igång igen.

Idag har lite rutiner fallit på plats, tankbilen har hämtat för först gången, disktider justerats, filterbyten mm. Livet som robotbönder känns bra!!

Våra bröder trär halsband!

Rena juver blir det.

Mätt, mjölkad och glad!
Dax för en tur till ut i lagårn innan nattsömnen. Ha det gott alla läsare! //Anna

3 kommentarer:

  1. Stora applåder (för talet) även för en lyckad start trots lite missöden men så ska det nog vara sen blir allt jättebra ;)) Skönt att veta att man har många runt sig som ställer upp!! Hoppas du fick sova ett par timmar innan det är dags igen!
    kram susanne

    SvaraRadera
  2. Kul att höra att ni är igång! All lycka som robotbönder önskar jag er:) Har helt klart sina fördelar, men jag antar att "arbetsmyror" som ni bönder är, hittar andra uppgifter att fylla den "lediga" tiden med!(Har sett det på nära håll, typ en familj nära mej:))Må så gott, Tina

    SvaraRadera
  3. Heja vad ni varit duktiga!! Hoppas att ni hinner sova något lite ibland med...behöver ni någon hjälp vet ni var vi bor.
    Karin är sugen på lite lek igen med!
    Kramar till er!

    SvaraRadera