torsdag 15 december 2011

Brödauktion i klass 3

Glada tjejer på scenen. Ellen och Olivia sjöng tillsammans med tre andra tjejer.
Ellens klass hade trivselkväll igår med teater, sång, dans och gåtor. Efter föreställningen, fikades det och sedan var det dax för auktionen. Många fina saker var skänkta, hembakat i alla de former, enekransar, julgodis, en julgransfot i smide och mycket mer. Jörgen fick den stora äran att vara auktionsutropare, en roll han aldrig provat förr, han tog sin lojale vän Kenny till assistent. De skötte det hela med bravur! Lite som Humle och Dumle, Knoll och Tott eller Bill och Bull tillsammans. De drog in bra med pengar till barnens klasskassa. Där har de en ny karriär tillsammans ifall de skulle tröttna på korna:)).

I dag har vi tagit in lite fler djur. Nu är det inte många kvar ute. Vädret är ju så pass skönt för dem så de ha inga funderingar på att komma hem än. Snart är det oxå dags att skicka ett lass djur till KLS/Ugglarps. Då blir det lite mer utrymme för de som ska in.

I robotlagårn börjar det äntligen bli färdigt med våra avskiljningsbås. 7 platser i anslutning till robotarna. Vattnet kopplades in igår och nu ska det bara städas och läggas in båspallmattor så är allt på plats. Vi har ganska många kalvningar på g nu och då kan dessa platser komma väl till pass ifall någon behöver lite extra omhändertagen.

Här inne har jag ikväll gjort en rensning i vår bokhylla med alla spel och pussel. Jag hittade de bitar som fattas i vårt 500-bitars pussel som jag och Jörgen lägger (Emilia och Ellen är oxå med på ett hörn). Det är så kul och avkopplande att lägga pussel. Man blir alldeles uppslukade och tappar både tid och rum för en stund......tills man kör fast. Då är det bara att hitta på något annat en stund, sen kan man gå dit igen och se, då faller flera bitar på plats.

Nu ska jag göra dagens sista nytta, hänga upp tvätt! Tack och godnatt för denna gång.//Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar