fredag 8 juli 2011

Ellens kalvfinal!

Den här veckan är oxå en kalasvecka. Svärfar Olof fyllde år i måndags. Idag fyller min pappa Bernt och barnens kusin Frida år. I morgon firar vi Ellen som fyller 9 år! Hipp,hipp hurra för dem alla!

Ellen har avslutat sitt kalvläger ikväll. Jag är så imponerad av vår dotter. I tisdags skjutsade jag en tjej till Valsnäs som hoppade till om en kalv busade eller krumbuktade och som inte gärna vistades i en kalvbox. Ut på gårdsplanen ikväll kommer en tjej som är koncentrerad, samspelt med, tuff och framförallt inte rädd för kalvarna!
Ellens kalv gjorde några försök att ställa till det, men Ellen behöll lugnet och gav definitivt inte upp! En stolt mamma har fått hem en tjej som vuxit flera centimeter i självförtroenden. Alla barnen var jätteduktiga! Givetvis har de haft god ledning under dessa dagar för att få fram så bra resultat. Ellen sa nu innan hon somna att hon bestämmt sig för att åka på lägret nästa år med. Det ser vi fram emot. Stort tack till fam Persson/Berg och SRB-klubben för dessa dagar!

Olivia, Matilda och Ellen har haft tre härliga dagar med lägerliv!
Sova i militärtält, ta hand om kalvar,bada och busa.

Genomgång med "Pärlan" och domaren Jocke innan showen börjar.

Maja, dotter till Kerstin och Göran är
fullt fokuserad på sin kalv.

Ellen var först ut på plan i sin omgång.
Det har varit två barn på varje kalv.
Därför var det två shower ikväll.

Barnen leder kalvarna i en cirkel runt domaren som
bedömmer deras samspel med kalven.
Domaren styr hela showen med sina tecken...........

därför får man aldrig släppa blicken på domaren.
Mycket koncentration!

Ellen nöjd efter avslutad visning!

När barnen visat sina färdigheter var det dags för grillning. Medhavd mat och picknickfiltar fyllde snart hela Västergårdens trädgård. Kvällen avslutades med visning av familjen Persson/Bergs nya robotladugård. En lyckad kväll är till ända. Dags att ladda batterierna inför morgondagens festligheter.//Anna

1 kommentar:

  1. Ser att klockan hann bli över 00.00 innan inlägget sparades. Alltså fyller ju Ellen idag!

    SvaraRadera