tisdag 31 juli 2012

Kulturella inslag i vardagen

Igår var det en regning söndag och vi jobbade vårt morgon pass, ideerna var många kring hur söndagen skulle tillbringas. Vi tog oss över bron ända in till Kalmar. Där gick vi på Pirat-och Kronan utställningarna på Kalmar Läns Museum. Det var mycket intressant att titta på. Det som intresserade tjejerna mest (nästan) var en skrivmaskin! Det har de aldrig användt sig av. Min mammas gamla maskin där bokstäverna kom " flygande" innan de nådde pappret och där det verkligen doftade bläck hade varit en magisk maskin för dem.

Slangbytardax!

Idag har jag lärt mig något nytt! Att byta slangar i robotarna. Inte det lättaste, tur att det inte sker så ofta. Andreas har även servat en av maskinerna och det är skönt, då vet man att allt är genomgånget. Tänk att den 3:e augusti är det 1 år sedan vi startade robotmjölkningen! Ett år av mycket arbete men oxå en enorm glädje över vårt nya liv, en ständig jour men en flexiblare tillvaro, vi gillar läget helt klart!

När kvällen kom var det dags för nästa utflykt. Tornerspel på Borgholms Slott. Först en härlig picknik i solen utanför slottet. Sen fart, fläkt och många hästkrafter! Ivar som älskar hästar (och som han sa till en säljare idag som besökte oss: Jag älskar allt!)har inte vart så stilla som ikväll någon gång på hela sommaren. Först satt han på Martins axlar, sen stod/satt han stilla på marken och bara tittade på deras uppvisning!




En av alla tävlingar, gick ut på att dela/ hugga kålhuvuden.

Narren, som gjorde mycket bus, blev utmanad av den tuffaste riddaren,
det var något om kålhuvud som kålhuvud.......

han fick iallafall en hjälm på huvudet....

Svisch.... så flög kålen!

Ridaren på den vita hästen var allas favorit!


Ivar och Elvira klappar om hästen, det var en kraftfull häst,
liten och snabb, kan inte stava till vad rasen hette, men den var fransk
 och det fanns bara 50 st i Sverige

Här niger han och bockar som tack för i kväll!

Vi tog oss en liten "snokerunda" på vägen hem, Körde alltså inte raka vägen hem, en tur runt hamnen, sen vidare ut mot Köping, svängde av mot Löt men hamnade i Norrby, sen kom vi fram hemma vid vindkraftverken och tur var ju det, för där på åkern var en kviga på gång att kalva. Farfar Olof hade sett det på sin cykeltur så han kom oxå. Jörgen och han skulle hjälpas åt för att se att allt var på rätt väg. Kvigan var lite stressad, hon ville inte bli kollad. Så hon tog ett skutt och sen fick Jörgen springa med henne hem till lagårn. Väl där så föddes en fin tjurkalv. Om man säger som så, så är det många likheter mellan kor och kvinnor när det gälller barnafödande och kalvning.....men aldrig att jag skulle tagit ett skutt och sen sprungit någon kilometer innan det var dax! //Anna

torsdag 26 juli 2012

Vardagslyx

Pannkakslunch i Äleklinta är härligt. Alla badar och leker och jag får sitta i stolen en stund! Gott är livet!//Anna

Traktor race i Persnäs!

Kvällen har tillbringats med traktor och maskiner av mångahanda slag. Ivar och Elvira körde ett eget race innan de STORA traktorerna intog banan! En härlig kväll, skönt väder och fantastiskt mycket folk. LRF-Källa Persnäs och PAIFen gör ett otroligt jobb. // Anna

onsdag 25 juli 2012

Morgonens bravader för de fem små liven

Klättra på husse är ett äventyr....

Lekrummet måste ju vara till för oss eller!?

Helt slut efter en timmes bus nu är det lugnt fram till eftermiddagen.
Vi har fem kattungar inne som föddes den 19 juni. Nu börjar de leva rövare hela bunten.....//Anna

ÖM-Finaler 2012




Paifens gubbar "vann" silver i årets ÖM. Härligt! //Anna

onsdag 4 juli 2012

Tryggt i mammas och pappas säng!

Så här gott är det när fyra syskon lagt sig i sängen medans föräldrarna jobbar i lagårn med en krånglande robot! Undra vilken säng jag ska ta finns ju fyra lediga;-)


Myskväll på Lökenäs

Barnen badade och jag fotade den fina himlen. Det var frånlandsvind som kylt ner vattnet rejält. Inget dopp för mig, men fina bilder istället!

Den här lilla krabaten kom flygande över oss på terassen. Det finns Ekoxar i träden på Lökenäs. Tror att detta är en "ungoxe", de är maffiga när det kommer surrande i luften.
Kom lagom hem för en stund sedan, hinner precis innanför dörren när robotarna ringer! Kommunikationsfel säger den. Vi går ut och kollar, 2:an står still. Och har alltså stängt av sig helt. Har aldrig hänt förut. En ko stod i roboten, ut med henne och sen fick vi starta om två gånger innan allt fungerade igen. Nu hoppas jag bara att det inte larmar snart igen. Nu ska allt snart diskas och har det kommit i otakt nu, så kan det bli en rolig natt. Som sagt det är många för-och nackdelar med att alltid har robotjour. Livet är på ett sätt friare men ändå, mer bundet, svårt att förklara ibland. Glädjen och flexibiliteten överväger det negativa. Det är kanon med robot! Ha det gott!//Anna