torsdag 24 november 2011

Bakvecka i Istad

Veckan som gått har varit god :-) Vi började i söndags med pepparkaksbak hos kusinerna. 6 glada barn som var väldigt duktiga och tålmodiga med kavlandet.
Ivar bakade glatt tills han sa "mamma, jag är alldeles mätt på att dega". Då var han klar.
Koncentration!



Många fina pepparkakor blev det.
Ulrika gör en kanonbra deg som är lättjobbad och god!

Ivar började förresten dagen med att gör ett störtdyk in i elementet. Ett jack i bakhuvudet som vi fick åka till vårdcentralen och limma ihop. Han hade med sig sina pepparkaksformer till doktorn och så åkte vi till ica och köpte en ny kavel och några rolig former till för att han var så duktig hos doktorn.
Smidigt med lim, ingen rakning, bedövning eller stygn!

I måndags bakade först en kladdkaka på morgonen för att vi skulle få besök av en säljare,sen bakade vi lussebullar dels till PAIF:s julfest som är i morgon och till oss själva.
Lyckan att få jobba med deg är enorm.




Mjöl är bra att ha........

Emilia kom hem glad efter sitt utvecklingssamtal!
 Det är ju många moment i bakning, fixa degen, forma den, jäsning och så brukar det bli mycket disk! Iallafall hos oss. Ivar tog hand om disken och sen fick han ta sig ett bad för han och mycket annat i köket var blött.
Bullarna jäser och Ivar badar.


Fina katter!
 Emilia och Viktor passade på att baka en sockerkaka i tisdags, de tycker det är så kul att baka, och att äta upp det oxå förstås. De har hemkunskap i skolan nu och det har inspirerat lite extra.
I morgon ska Emilia bjuda på denna spöktåra som vi bakat ikväll. Vissa fredagar har de lite fika och myser i skolan. Ellens klass ska ha" På Scen" för hela skolan de ska sjunga och spela teater. Spännande att se vad de hittat på. Vi föräldrar kan se det även senare i dec då det ska vara brödauktion i 3:an.



Som sagt en vecka med mycket bak, nu är det dags att börja plocka fram adventssakerna, eller som Elvira sa häromdagen när Jörgen och Olof satt ut snöpinnarna längs Istadgatan " det är faktiskt dags att börja julpynta nu".

Ha en trevlig första advent om vi inte "ses" innan dess! // Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar