tisdag 26 april 2011

Nybygget!

Vi har precis börjat vår tillbyggnad av ladugården, vi ska få plats med två Lely robotar. En spännande tid väntar oss. Just nu rivs det för fullt, kossorna har än så länge tagit det med ro. Första steget var att flytta en fodersilo. En bil från Antes kom och lyfte den så galant med en enda sväng över bilen.
I bakgrunden ser man den delen
     av lagårn som ska byggas till.           
Nybygget kommer att gå fram till den silon som står kvar. Elvira som är fem år tyckte att det är ju inte så mkt som ska göras, så hon sa till mig, när jag lämnade henne på förskolan första dagen som de rev i det gamla, "Mamma, är de färdiga när du hämtar mig kl fyra". Härligt med barns tidsperspektiv!
Till höger ser ni när taket har plockats av. Den låga delen av stallet byggdes 1994. Lösdrift med 68 liggbås och en dubbel 8 mjölkgrop. Den höga delen av stallet byggdes till 2005. Den rymmer både koplatser och en ungdjursdel. Nu ska förlängningen bli fram till silon som står kvar.

Hoppas ni vill följa vårt bygge och annat här på gården!

Vi hörs!
Anna

2 kommentarer:

  1. Hej Anna!!
    Vad kul att du startat en blogg om ert liv på landet, det ska bli kul att få följa. Ha det så bra!! Kram Sofi

    SvaraRadera
  2. Hej!
    KUL att ni ska bygga! Vill du berätta mer om hur många kor det kommer bli?? fri kotrafik?? har ni någon översiktsritning??
    kolla gärna in min blogg. www.dansantakossan.blogg.se
    Mvh Emelie

    SvaraRadera