söndag 14 december 2014

Flipperkväll


Bloggandet kom av sig häromveckan, jag vill kunna göra inlägg från min mobil, men det funkar inte. Då tiden inte funnits att sitta hemma vid datorn så kommer nu en rad av inlägg, med vad som hänt sedan sist.

Jag har varit på ett väldigt speciellt ställe kallat "Mansgrottan". Två killar som samlar på flipperspel har en lokal där spelen finns uppställda och det är bara att spela. Har spelat flipper någon gång innan, men detta var en höjdarkväll, till och med träningsvärk i underarmarna. Vill man anordna en annorlunda kväll, så kan jag rekommendera detta. Vill ni veta mer så skicka mig ett PM.
//Anna

torsdag 4 december 2014

Kylan kommer........

Tur vi tog in blommorna igår kväll som har stått utanför mjölkrumsdörren sen i våras. Det är skönt med friskare och klarare dagar. Marken torkar upp och framförallt våra hundar blir mycket renare och trevligare att ta med sig in på kvällen. Nackdelen är ju frusna hinkar och annat som följer med kylan. Men solen gör gott för humöret!

Sitter nu och fixar med allt möjligt inför nästa veckas alla luciatåg. Tur man kan flexa lite på vårt jobb, många listor som ska fixas och lussebullar som ska bakas. Men hjälps vi alla åt så blir det nog både Lucia och jul i år med! //Anna

tisdag 2 december 2014

Vinnarskalle.........

Vinnarskallen drar igång. Just nu ligger Öland bidrar´s insamling på 108:e plats av 390 totalt. Det har ju inte riktigt börjat än, men visst vill vi ligga högre upp. Förra året bidrog vi med drygt 5000 kr från Öland. I år vill vi nå 10 000 kr!! Så sprid detta!

Musikhjälpen 2014!

Som förra året så har jag dragit igång en öländsk insamling! Öland bidrar heter den. I år är det kampen mot HIV som tas upp i Musikhjälpen. Har själv haft en vän som dog i unga år efter att blivit smittad via en blodtransfusion. Vi i hens närhet blev tidigt upplysta om denna smitta, det blev ju en del av vår vardag, därför tycker jag detta är extra viktigt. HIV diskuteras knappt, fastän det verkligen kan drabba oss alla. Nu ser jag fram emot årets Musikhjälpen det är en så härlig vecka som ger så otroligt mycket både för oss som lyssnar/tittar och för dem som kan komma att få hjälp av de insamlade pengarna. Snälla bidra Du också!



måndag 1 december 2014

Strandpromenad på Lökenäs

1:a advent firade vi med en god middag hos Pappa och Anita. Efter maten tog vi en promenad runt udden. Ivar passade på att plurra, det var väldigt lågt vatten så han sprang ut till en "ny" ö. Då blev det blöta byxor och kängor. 

Solen gick ner genom sundet och bron blev upplyst, det var så otroligt stilla och fint. Svanarna gled sakta fram och dök ner i vattnet för att söka mat.

 Idag är det 1:a december och jag kunde faktiskt plocka lite grön till hönsen även idag. Ringblommorna var utslagna i rabatten. Konstig känsla, vinter med sommartouch.

Barnen var glada över att få öppna kalendrarna och de väntade med spänning på Årets Julkalender. Jag ska se den i kväll. Ha en fortsatt skön måndag! //Anna