torsdag 25 oktober 2012

Middagskorgen till Köpingsvik

Vi hade ju färdigpackade middagskassar från Middagskorgen.se förut. Då lämnade de kassen hos Pappa på Lökenäs, lite omständigt var det. Nu kommer de till Köpingsvik eller rättare sagt, man beställer sin kasse på ICA Nära Klinta och sen hämtar man kassarna där på måndagen. Första veckan är v.45. Nu kommer vi beställa igen, det lovar jag. Inte varje vecka men när inspirationen tryter. Ha det gott!//Anna

Paifen nominerad!

Öppnade tidningen idag och såg att Persnäs AIF är nominerade till årets förening på idrottsgalan som äger rum den 3 nov i Borgholm. Så roligt! Speciellt när vi är så många som arbetar för att kunna erbjuda en bra verksamhet, speciellt för alla barn och ungdomar.

Den här veckan har Caroline med familj varit hemma, Ivar har varit lite ledig för att kunna leka för fullt med sina goa kusiner. Här jobbar de bra med att tvätta kalvhinkar. Ivar tyckte att de skulle ha 1000 medaljer för det stora jobbet.

Korna har fått nya skrapor, de blir så nyfikna på allt som är nytt och speciellt om det oxå rör på sig!

 Vi var på GFA och såg på landskampen Sverige och Italien. Det var en spännande match och många mål blev det.

Jörgen och Olof går motorsågskurs, häromveckan så tränade de nere i våra marker. Mycket teori som skall omsättas till praktik. Uppkörning väntar för att få sitt motorsågskörkort.


Som sagt jag och min dator är inte överrens om bildhanteringen, försöker få igång det. Har många fina kort i kameran som jag inte kan använda. Dessa kort är tagna med mobilen. Vi får se vad som bjuds nästa gång. Ha det gott! //Anna

onsdag 10 oktober 2012

Tragik i hönsgården

natten till igår tisdag hade vi oväntat besök i hönshuset och inte av det trevligare slaget. Fyra döda hönor och en skadad. Troligen ett mårddjur som hittat dit. Nu har vi säkrat upp den nya delen av hönshuset och flyttat över nästan alla dit. Gammeltuppen och två hönor ville inte bli infångade. Hoppas att de inte får besök. Ivar hade många planer igår på hur han ska vakta hönsen i natten. Men han somnade faktiskt utan protester.

Annars har veckan inletts hektiskt med majshackning, robotstopp, vindkraftsfix, emiliapåpraoskjutsning och allt annat som hör dagarna till. Majsen gav inte lika mycket som ifjol,synd, men det är skönt att den är bärgad. Nu ska bara tredje skörden in oxå, det blir inga mängder men det ska ändå kapas av.

Helgen som va var däremot helt fantastisk. vilket bröllop vi fick vara med om. Vackert brudpar, fin vigsel, härlig sång, underbar mat och en sjudundrans fest halva natta. Inte undra på att jag hade träningsvärk i hela kroppen i söndags! Det var länge sedan jag dansade så mycket. Delar med mig av några bilder från helgen.

På väg till det fina bröllopet.
 Här skulle flera fina bilder komma in, men bloggerprogrammet vill inte ta in kort från min kamera, dessa två kort är överförda från min mobil. Jag ska försöka ordna detta.
Detta är från dagen efter när vi busade lite med det hemvändande paret...........
Som sagt teknikens värld är underbar när den fungerar.......tror min dator är på upphällningen. Inte kul!//Anna

lördag 6 oktober 2012

Bröllopsdags

I dag ska Ida bli Fru!
 
idag ska vi på bröllop i Löts kyrka. Ida och Håkan ska gifta sig. Ska bli så roligt! Vädret är perfekt, kläderna, skor och smycke är ordnat. Nu till frissan för sista finslipningen och sen bär det av.//Anna

fredag 5 oktober 2012

Jag stödjer Persnäs AIF - Fotboll. Gör det du också!

Jag stödjer Persnäs AIF - Fotboll. Gör det du också!: Genom SVEA fördelar Svenska Spels kunder 50 miljoner varje år till landets idrottsklubbar!

Klicka på länken och ge ditt stöd till PAIFEN! //Anna