måndag 26 september 2011

Fotbollshelg!

Vattenslangen kom fram efter matchen...........
I går spelade Emilias lag sin sista seriematch, de spelade mot Lindsdal, som de förlorade mot i våras med 20-0. Nu blev det en helt annan match! Våra tjejer visade att träning ger färdighet även på kort tid. De spelade offensivt vilket de har haft svårt med tidigare. Lindsdal  gjorde 1-0 och vi kände nog att oj, nu börjar deras målkavalkad, men vi kvitterade raskt och då började en lång stund av kanonspel från våra tjejer. Matchen slutade 1-5, men det kändes som om vi var vinnarna för vi var så glada över tjejernas spel! Den 26 januari i år hade de sin första träning och idag 8 månader senare är de många erfarenheter rikare, utvecklingen som vi ledare ser är enorm. Nu hoppas vi på fortsatt intresse från våra duktig tjejer så att vi får en rolig säsong att se fram emot 2012!

PAIFENS Bernt Johan tog slangen och gav domaren Erland en uppfriskande dusch!

PAIF F98/01

När vi åkte från matchen märkte vi att Ivar inte var pigg, så idag har jag vabbat, känns som om jag sett alla barnkanalens program idag. Hoppas nu på en feberfri natt med god sömn. På tal om god sömn så skulle vi vara lite lediga i fredags kväll till lördag. Vi åkte till Lökenäs och åt pizza med Martin och Elaine. Såg på film och bara slappade. Jörgen har svårt för att slappna av just nu med allt som har med robotarna att göra, så detta var träning för både honom att kunna vara iväg och för Olof därhemma att vara själv. Vi har knappt haft några nattlarm på hela tiden......peppar,peppar. Vad händer då i fredags, jodå två larm som var lätt lösta men ändå förargerliga, ett av larmen hann ju komma till Jörgens telefon som han givetvis hade igång. Men eftersom Olof inte ringde så förstod vi att det var lugnt. Typiskt! Natten efter larmade det faktiskt igen, och som sagt Ivar hade en massa feber natten till idag så, inatt vill vi sova i lugn och ro ;))

Som den svensk man är, då tillhör det ju prat om vädret......Idag har det varit ljuvligt, vill ha fler sköna dagar innan det riktiga höstrusket kommer! Ha det gott//Anna

söndag 18 september 2011

Lite gott och blandat från veckan som gått.....

Snickarna börjar komma till avslut med mycket nu. Lite fix nästa vecka och sen lämnar de oss för nästa projekt. När de kom i april tyckte man att det är ju snart gjort men, med semestrar och lite saker som kommit till så drar det ut på tiden fort. Blir lite vemodigt på ett sätt, nu är vi ju vana att prata lite strunt med dem varje dag, så det blir tomt men snart är dagarna som vanligt igen.

Kompressorrummet har putsats och alla plåtar har kommit på plats.
Plattan utanför dörrarna har gjutits.

Det förra dörrhålet som blev vägg till kompressorrummet har oxå putsats av "Pettersson".
Han hävdar bestämt att han är snickare och inte murare....men han lyckades få till det
med hjälp av många glada tillrop från oss och Mats.

Klöverkning av alla korna gjordes i onsdags och torsdags.
Alla var snälla, men några är lite ömfotade nu efteråt.
Emilia spelade fotboll i Kalmar igår. Efter matchen umgicks vi med familjen Westin.
Vi började med ett besök på MAX, barnen fick ansiktsmålningar och ballonger. Alvin och Olle blev vampyrer
 Ivar blev en tiger. Här klättrar han i den stora klätterställningen på Skälby.
 Emilia och Ellen fick hjärtan på kinderna.
Elvira ville inte målas men hon var glad ändå.
 Många familjer var på Skälby i det fina septembervädret.

En skön eftermiddag avslutades med en sväng ner om Borgholm, där vi tittade lite på alla fina bilar.
Nu laddar vi för en ny vecka med att städa och plocka. Jörgen och jag har varit rörmokare nu på morgonen. Vi har haft stopp i avloppet i tvättstugan, vilket har gjort att svärmor har tvättat åt oss i veckan. Men nu är det löst........//Anna

onsdag 14 september 2011

Köpingsvik Årets Ölandsby!

Enligt ÖB är Köpingsvik Årets Ölandsby! Grattis till er alla som kämpat för att göra Köpingsvik till en plats att trivas på året runt och återkomma till som turist. Ska bli spännande att åka genom Köping på årets konstnatt! //Anna

Barnens och katternas morgonlek

Katterna är morgonpigga och leker vilt när jag lagar gröten till barnen.
Elvis-Börje som är uttråkad för att han inte får gå ut nu
efter kastreringen han blir hopptokig.
Här ska han visst hoppa upp på lådan som tjejerna
byggde till katterna igår. Meja sitter inne och väntar med spänning!

Ivar och Elvira leker oxå på morgnarna innan förskolan. Nu idag har det varit mycket att stå i.
 Ivar han har kört höbalar och staplat.

Elvira fick ta den stora lastaren innan hon fick direktivet av sin bror att det var dags att börja köra skit.
 Vår vardag i miniformat <3<3<3
I vår verkliga vardag idag är det dags för klövverkning. Det är första gången sedan robotarna kom igång. Vi får se hur störda de blir av detta. Ha en skön, solig onsdag! // Anna

tisdag 13 september 2011

Svinkaffet på besök!

Idag har min pappa och hans kompisar haft sitt "svinkaffe" här hemma hos oss. De kollade på robotarna och fikade gott på blandannat Kalvdans som svärmor gjort. Svinkaffe förstår ni är en gammal tradition som håller i sig. De började fika tillsammans 1969. Då var det vägning av grisarna i det gemensamma stallet som gjordes på måndagsmorgonen och efter det var det fika. Idag finns inga grisar kvar i Rönnerum, och alla "gubbar" är pensionärer. Det har tillkommit några gubbar med åren och nu träffas de på måndagsmorgarna kl 9 för att avhandla veckan som gått. I dag talas det mycket om att nätverka och skapa kontakter. Detta kallar jag nätverk av kraftigt virke som står sig än! Kul att ni kom till oss idag! //Anna

fredag 9 september 2011

Höstfina barn!



 Alla barnen och jag har varit hos vår favoritfrisör Salong helene
vi körde ett hårt pass igår em, fyra klippningar och Emilia la i slingor. Ellen smet dit dagen innan med bästa kompisen och hennes mamma. Nu är alla fina till fotograferingen av de enskilt i förskolan och på skolan. Ivar han satt alldeles stilla, det sker inte många stunder per dag det. Ett gott betyg till Helene som fixade till honom så bra!


Det har blivit mycket pappersjobb den här veckan. Jag kommer ifatt lite för varje dag. SKÖNT. Mina pass i lagårn har blivit de riktigt sena. Men det är så rofyllt att gå ut och pyssla om dem sent. Fast nattsömnen blir lite eftersatt. Behöver sova lite idag tror jag om jag ska orka gå på tjejmiddag ikväll. I dag har vi skolat in en nykalvad ko till. Hon skötte sig kanonbra. Sen såg jag en ko som det ofta kommer meddelade om misslyckade mjölkningar. Jag föste fram henne till roboten.Hon har ett bra juver och är väldigt lugn i roboten. Vi har undrat varför det är så många fel......Idag fick vi svaret. Hon ställer sig med en klöv utanför våggolvet, då blir det fel i robotens "hjärna". Hur vi ska få henne till att stå rätt har jag inte kommit på men nu vet vi ju vad som är fel.
Solen skiner och himlen är blå, härliga höst vindar, så vill vi ha det nu i många veckor eller hur?!
Passa på och njut......//Anna

onsdag 7 september 2011

Det brinner i Borgholm

Det är alltid otäckt när det börjar brinna, ikväll brinner det i det gamla Mejeriet i Borgholm. Barnen kommer genast med massa frågor och funderingar. Självklart svarar man så gott man kan, men det är inte lätt att ge kloka svar. Elvira tyckte att det var jätteläskigt för att de sa på radion att man inte skulle gå ut. Ellen var orolig för Folktandvården. Själv tänker jag på de företag som finns i byggnaden. Inte lätt att starta om, om det finns något kvar att start om med. Hoppas att det inte är så allvarligt som det lät först på nyheterna.

Nu ska jag ta kvällsrundan till våra kossor. Vi borde inte känna någon brandrök här, hoppas jag för det är verkligen något som korna reagerar på. Alla djurs instinkt är väl att eld och rök är farligt.

Sov så gott! //Anna

Lättat på ryggsäcken......

I går och idag har jag betat av många punkter på min "inre göralista". Allt det där som finns i tanken mest hela tiden men som inte blir gjort. Jag har fakturerat mina återförsäljare, jag jobbar ju som Marja Entrich-distributör oxå. En hobby som blivit mer med åren förutom i år då allt kretsat kring robotbygget. Så skönt det känns i magen nu........varför ska man skjuta upp saker, som sen ger en magont.

Jag brukar kalla mig själv Sambandscentralen, för jag sitter i mitten av ett stort nätverk av människor som ser till att jag får jobba med lite av varje. telefonen ringer stup i kvarten, kan du fixa min dator, kan du hjälpa mig med tv:n, skriver du några fakturor, vem bor på den adressen, har du kollat på de aktierna!!! Som sagt är det kul att kunna, hjälpa, fixa och jobba med bara sånt som gör mig glad!


Ivar provar Hasses traktor, som är till salu,
jag har hjälpt honom att lägga ut den på Blocket.
Ivar tycker nog den kan stå kvar till honom att "leka" med

I morgon ska Elvis-Börje till veterinären, sista kvällen för honom som hankatt! Lilla Meia ska oxå med och vaccineras. Blir nog en tröttsam dag för våra små katter.

Det bästa av allt just nu tycker vi och barnen är att vi bokat skidsemestern! Vecka 2 åker vi till Stöten. LÄNGTAR

//Anna

torsdag 1 september 2011

Vilken härlig dag!

Inte varje dag som det kommer en liten Alvarmo till världen, nu kommer hon inte heta Alvarmo utan Hagner i efternamn, men hon är trots allt en Alvarmo! Jörgens lillasyster Caroline och hennes man Olle har idag fått en liten flicka. Mina barn har alltså fått sin 5:e kusin. (Jag känner mig lite extra nöjd eftersom jag hela tiden hävdat att det är en flicka och nu fick jag rätt!)
Flicka Hagner 50,5 cm lång och ca 3,8 kg
Ivar är så glad för att bebisen tagit sig ur Carolines mage, han visade hur hon kan sova i hans gamla vagn, Elvira vill krama henne och leka med henne för hon tror att hon är snäll. Barnen är så härliga och reagerar spontant med ord och tankar. Själv får man många minnen och blir alldeles rörd när man tänker på barnens första stunder med oss. Vi har lyckan att ha 4 fina barn som ger oss mycket, både Glädje och ilska, bus och allvar, mys och mys och framförallt en stor utmaning! <3<3<3<3
Vill än en gång gratulera Caroline och Olle, Oskar och Lucas till den lilla fina flickan!


Jag som känt mig snorig i över en vecka tänkte att idag är det bättre, men fram på em så blir jag så täppt. Orken försvinner och man blir lite matt, som tur är så blir jag pigg av att umgås med folk så varför inte samla ihop 15 pers till middag!:-)) Jag behövde inte kämpa så hårt. Vi själva är 6 pers, jag sa till svärföräldrarna att jag bjuder på middag, sen kom Lotta för att hämta barn och då blev det 6 pers till och sen kom pappa Bernt förbi. En härlig spontan grillmiddag den 1. sept. Det är gott att minnas den 1 dec. En dag att minnas för oss alla! // Anna